Door op 15 augustus 2014

Gezocht: Cloudwriters en reaguurders

Veel, heel veel vergaderen met een beperkt groepje partijgenoten. Dat was in het verleden meestal je lot als je je vinger opstak om te helpen bij het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma. Alhoewel de inhoudelijke discussies daarbij altijd interessant waren ging de meeste vergadertijd toch zitten in discussies over de redactie. De commissie die zich inzet voor het nieuwe verkiezingsprogramma voor de statenverkiezingen van volgend jaar heeft besloten dat nu eens heel anders te gaan doen.

De Cloud is daarbij het toverwoord. De teksten worden door de verschillende leden vanaf het begin geschreven in de Cloud. Elk hoofdstuk heeft een eerste schrijver, maar de andere leden kunnen direct meekijken en reacties geven. Als het goed is scheelt dat flink wat uren vergaderen.

Voordeel van deze manier van werken is dat veel meer mensen zouden kunnen meekijken bij dit proces en reageren naar de schrijvers. Op deze manier kunnen leden, maar ook niet niet-leden, zich in een veel vroeger stadium dan voorheen bemoeien met de totstandkoming van het nieuwe programma.

Heb je een Gmail account en wil je nu alvast meelezen in onze concepten, stuur dan even een mailtje aan marc.witteman@gmail.com en hij stuurt u een mail met tekst en uitleg. Niet-leden zijn dus ook van harte welkom!