Expeditie XL – Circulaire Economie Agrarische sector FOOD

1 maart 2020

Een busreis door Flevoland naar agrarische bedrijven die circulair werken. De reis brengt ons langs diverse boeren, telers, een verwerkingsbedrijf en langs de hoge school Aeres voor een lezing over innovatieve projecten en circulaire bedrijfsvoering.
Ook worden we verrast met een proteïnerijke, duurzame lunch als onderdeel van de circulaire bedrijfsvoering.

Vandaag 6 februari 2020 spring ik al voor mijn wekkertje afgaat uit bed. Vandaag gaan we echte boeren en tuinders ontmoeten en een circulair verwerkingsbedrijf bezoeken.

We worden op het station van Lelystad hartelijk ontvangen door het provincieteam en ik ben, ondanks de file, op tijd!
Om 8:40 vertrekken we naar onze eerste bestemming: het verwerkingsbedrijf Flevosap.

Ons reisgezelschap is divers en bestaat uit 2 statenleden (w.o. mijzelf), enkele medewerkers van (provincie) de ambtelijke organisatie, (circulair platform) medewerkers en geïnteresseerden waaronder enkele oriënterende, startende agrariërs.

Deze rit voert ons achtereenvolgens langs:

Om 17:05 uur is onze trip ten einde en stopt de bus weer bij station Lelystad. Ik help mee om wat spullen naar het provinciehuis te brengen en keer huiswaarts van dit circulair plattelands avontuur.

Als ik thuis sta te koken denk ik: “het was een nuttige dag, hier moet ik meer van weten want deze kant moeten we op voor een duurzame wereld”!

Monique Dubois
Statenlid PvdA-Flevoland