Fractievoorzitter

Willem de Jager

Willem de Jager

Over Willem de Jager

Waarom heb jij je kandidaat gesteld?

Ik heb de afgelopen vier jaar als Statenlid gezien dat veel politici willen dat de Provincie zich slechts met de zogenoemde kerntaken bezig houdt, terwijl ik van mening ben dat we juist voor de mensen in Flevoland het verschil kunnen maken. En moeten maken. Daarom wil ik nog graag een periode door. Voor een sterk en sociaal Flevoland.

Vertel iets over jezelf

Ik ben werkzaam als bestuursvoorzitter in het primair onderwijs in Lelystad. Daar ben ik ook acht jaar wethouder geweest. Daarnaast ben ik voorzitter van stichting Bataviahaven. In mijn vrije tijd geniet ik van sport, cultuur en literatuur.

Op welk deel van het Provinciaal beleid ga jij je vooral richten?

Ik ben een generalist en ga voor het algemeen belang. Zo wil ik dat de basis op orde is en iedereen mee kan doen. Dat betekent dat mensen zeker zijn van kansrijk onderwijs, passend werk, betaalbaar wonen en thuisnabije zorg. Daarbij maak ik mij sterk voor goede publieke voorzieningen (‘people’), een natuurrijke leefomgeving (‘planet’) en een duurzaam slimme economie (‘profit’).

Wat wil jij dat er over 4 jaar op dit punt veranderd is?

Graag zou ik willen dat de mensen in Flevoland tevreden zijn over het aanbod op het gebied van onderwijs, zorg en cultuur. Dat ze genieten van de nieuwe en beleefbare natuur in onze provincie. En dat ze zien dat de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt echt werkt.

Waarom zou ik op jou stemmen?

Ik ben een evenwichtig en betrouwbaar politicus die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. En die niet van elke mug een olifant maakt, maar die de kunst van relativeren verstaat.