25 september 2014

Nieuwe, capabele mensen gezocht

Beste allemaal: leden, sympathisanten, voormalige slapende leden en nu wederom ontwaakt,

het gewest is al een tijdje op zoek naar nieuwe, capabele mensen die hun wortels zowel in het bestuur als in de samenleving hebben.

Met sommigen van jullie heb ik al gesproken en toezeggingen ontvangen om een rol in het gewest te overwegen, fantastisch! Wees welkom!
Wat doen wij allemaal? Allereerst proberen wij het bij de PvdA gezellig te houden. We doen dat door conflictbemiddeling, bijeenkomsten en vooral door leden te faciliteren. We scouten, bouwen campagnes en sturen bij waar dat gevraagd is. Natuurlijk zijn we zelf ook leden met een mening. Dat maakt het juist interessant om elke vergadering weer aanwezig te zijn en mee te doen, om met partijgenoten te overleggen.
De energie die wij genereren zetten wij in voor een beter, solidair, groen en welvarend Flevoland. Iedereen weet dat er grote veranderingen staan te gebeuren op het gebied van de gezondheidszorg. Door de transities zal juist het faciliteren van interactie tussen bestuurders onderling een grote noodzaak zijn. Juist nu is samenwerking in onze provincie geboden, het gewest wil en kán daar een grote rol in spelen.
Het gewest werkt zelf ook samen: met het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA, waarvan Chris Leeuwe het hoofd is en Margreet Horselenberg de lokale vertegenwoordiger, met ‘Amsterdam’, het partijbestuur, met de Bestuursregio Amsterdam, de BAR, en met andere gewesten in het hele land.
We zoeken mensen voor de Politieke Ledenraad, de campagnes en voor het organiseren van bijeenkomsten.

Vermoedelijk na 18 maart wil het gewest een grote Armoede en Bestaanszekerheidconferentie gaan organiseren, samen met de andere progressieve, linkse en sociale partijen en organisaties die Flevoland heeft. Ook daar hebben we mensen voor nodig. Wij willen het begrip ‘sociaal en sterk’ zoals wij PvdA’ers dat graag hanteren handen en voeten gaan geven. De versterking van onze partij zal komen door samen te werken met anderen, maar vooral ook door, wars van mode en dwang, het eigen profiel te versterken en de PvdA in Flevoland herkenbaar en sociaal te houden.

Wil je hieraan helpen meebouwen en, hoe klein ook, een bijdrage leveren vanuit jouw kunnen en willen dan ben je meer dan welkom om het bestuur en het actief kader van het gewest Flevoland van de PvdA te komen versterken.
Ook jouw netwerk, jouw kennis en jouw doorzettingsvermogen kunnen de PvdA versterken. We hebben je hard nodig. Doe met ons mee!

Een hartelijke rode groet,

Dieuwko Postema, secretaris gewest Flevoland van de PvdA
Boudewijn Werring, waarnemend voorzitter gewest Flevoland