8 maart 2016

Gelijke Beloning: Gelijk Werk- Gelijke Betaling

Voor hetzelfde salaris 64 dagen per jaar langer werken dan mannen. Dat is de situatie voor vrouwen in Nederland nog altijd, een eeuw nadat het algemeen kiesrecht in werking trad. En zestig jaar nadat we een einde maakten aan de gewoonte dat vrouwelijke ambtenaren de dag na hun bruiloft ontslagen werden (ze werden immers toch huisvrouw en moeder).

Inmiddels hebben we veel bereikt. Maar vrouwen krijgen anno 2016 voor hetzelfde werk dus nog altijd bijna twintig procent minder salaris dan mannen. Dat pik ik niet. Vrouwen moeten bij gelijk werk hetzelfde verdienen als mannen.

Daarom dien ik deze maand mijn initiatiefwet “Gelijke beloning” in voor behandeling in de Tweede Kamer. Dan kunnen we na 36 jaar eindelijk afrekenen met het achterlijke fenomeen van onderbetaling van vrouwen in Nederland. Gelijk werk, voor een gelijk loon. Daar gaan we voor.

En om te laten zien dat het ons menens is hebben we onder andere met PES Women en de Vrouwen in de PvdA (ViP) een spot laten maken. Bekijk ‘m op de actiesite pikikniet.nl >