Nora Azarkan

Peningmeester
Economie
Woonplaats: Almere

E-mail: n.azarkan@flevoland.nl
Twitter: https://twitter.com/NoraAzarkan

Biografie: Mijn levensmissie bestaat uit vrouwenemancipatie en mensenrechten. Ik was jaren voorzitter van diverse (vrouwen) organisaties, lid van diverse adviesraden, landelijk en lokaal. Daarnaast heb ik een passie voor bestuur & samenleving.  Als directeur van een welzijnsinstelling in Noord-Holland ben ik geïntrigeerd door creativiteit van mensen.

Waarom zit je in de Provinciale Staten?
Sinds maart 2011 ben ik Statenlid in de provincie Flevoland. Die periode heeft mij geleerd dat je als Statenlid concrete resultaten kunt boeken die belangrijke zijn voor onze provincie. Ik wil graag de komende vier jaar, reeds door mij ingezette trajecten afmaken. Politiek doet er echt toe!

In de Provinciale Staten zet ik mij in voor: economie en mobiliteit in Flevoland. Het is niet acceptabel dat onze provincie op dit moment één van de hoogste werkloosheidspercentage (bijna 8%) kent. Het is ook niet meer van deze tijd dat Flevolanders uren in de file door moeten brengen voordat zij hun bestemming kunnen bereiken.

Banen voor Noordelijk Flevoland door komst Maritieme Servicehaven

door Nora Azarkan op 17 augustus 2017

Het proces om tot een plan te komen voor de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland (MSNF) heeft de nodige inspanning gevraagd van alle betrokkenen. Toch is het gelukt, de Maritieme Servicehaven komt er! Dat heeft de Provinciale Staten Flevoland in haar laatste Statenvergadering voor het zomerreces unaniem besloten. Voor de fractie van de Partij van de

lees verder »

Economisch programma te mager

door Nora Azarkan op 25 september 2016

Op 21 september jl. heeft Provinciale Staten het economische programma voor de komende vier jaar vastgesteld. Een programma dat groei als ambitie heeft. De fractie van de Partij van de Arbeid Flevoland onderstreept deze ambitie. Werken aan de economische groei in onze jonge provincie is hard nodig. Toch voldoet het economische programma niet helemaal aan

lees verder »

Een kijkje in de provincie

door Nora Azarkan op 3 februari 2016

Wat doet de provincie? Dat is de vraag waarmee op 21 januari een groep van ongeveer veertig allochtone vrouwen het provinciehuis binnen is gestapt. Het bezoek aan het provinciehuis is door Stichting Insaf, een vrouwenorganisatie in Lelystad, georganiseerd. Een aantal van de bezoeksters is vluchteling en wist erg weinig van het Nederlandse bestuur en politiek.

lees verder »